Blogs van deze maand.
1 September 2019
Mindful Dressing, deel II
Deze keer ga ik wat dieper in op wat kleuren met ons doen, psychisch en fysiek. Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat je op sommige dagen complimenten krijgt over je uiterlijk en op andere dagen voel je je onzichtbaar. Waarom maken sommige kleuren je vrolijk, blij en zelfverzekerd terwijl andere kleuren je er vermoeid, oud en uitgeput uit laten zien. Dat komt omdat kleur licht is. Licht is energie en noodzakelijk voor je gezondheid. Elke kleur heeft een eigen golflengte van licht. Rood en oranje hebben een lange golflengte, ze zijn warm en stimulerend. Blauw en violet hebben een korte golflengte, zij zijn koel en kalmerend. Kleur en licht neem je waar via je ogen. Via de pupil en de lens naar de retina achter in je oog. De retina bestaat uit licht sensoren, kokertjes. Ca. 80% wordt doorgegeven aan je brein en je visueel cortex. De overige 20% stimuleert je brein via de hypothalamus. Deze ligt vlak boven de hypofyse, net boven de kruising van de oogzenuw en is onderdeel van het limbisch systeem. Het deel van de hersenen dat te maken heeft met emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Licht en kleur zijn belangrijk voor je, voor je psychische en fysieke gezondheid. Kleuren en licht ervaar je ook via je huid en je aura, je persoonlijke energieveld. Van theorie naar praktijk, hoe breng jij meer kleur en licht in je leven en zie je er elke dag geweldig uit, blakend van gezondheid en energie en in balans met jezelf. Dit doe je door die kleurtinten te dragen die passen bij de kleur van huid, haar en ogen. Elke kleur heeft een scala van kleurtinten, bijv. blauw. Van Navy blauw tot Icy blauw. Elk kleurtint heeft een bepaald kenmerk, bijv. warm of koel. In je gezicht heb je ook kenmerken van warm of koel. Door een kleuranalyse tet laten doen, kom je te weten welke kleurtinten perfect passen bij jouw persoonlijke kenmerken. Draag de juiste kleurtinten en je ziet energiek en fantastisch uit. Draag de verkeerde kleurtinten en je komt vermoeid over en oogt ouder. Kleuren roepen emoties op. Het beïnvloedt je gedachten, je emoties en je gedrag. In mijn workshop Mindful Dressing laat ik je zien hoe jij in je werk hiervan gebruik kan maken. Hoe je daarmee een gesprekspartner of een groep toehoorders kan beïnvloeden. Een ander element van Mindful Dressing is duurzaamheid. Hoe bewuster jij je kleding kiest, eigenlijk hoe bewuster je kleding niet koopt, omdat het niet geschikt voor je is, hoe beter voor het milieu. De textiel industrie is de op één na meest vervuilende industrie. Gigantische hoeveelheden water zijn nodig voor één kledingstuk, van het verbouwen van de katoen tot het proces van verven van de stof. Maar liefst ca. 20.000 liter water is nodig voor één spijkerbroek en één T-shirt. Daarom helpt het als je minder kleding koopt, kleding langer draagt en gedragen kleding recyclet. Koop jij “slow-fashion” kleding dan is recyclen vaak niet meer mogelijk.
Heb ik je geïnspireerd? Ben je benieuwd naar jouw kleurtinten? Wil je bijdragen aan minder vervuiling? Wil je er energiek en fantastisch uitzien? Investeer in jezelf en in onze planeet. Ik zie je graag!
1 September 2019
Mindful Dressing, deel II
Deze keer ga ik wat dieper in op wat kleuren met ons doen, psychisch en fysiek. Vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat je op sommige dagen complimenten krijgt over je uiterlijk en op andere dagen voel je je onzichtbaar. Waarom maken sommige kleuren je vrolijk, blij en zelfverzekerd terwijl andere kleuren je er vermoeid, oud en uitgeput uit laten zien. Dat komt omdat kleur licht is. Licht is energie en noodzakelijk voor je gezondheid. Elke kleur heeft een eigen golflengte van licht. Rood en oranje hebben een lange golflengte, ze zijn warm en stimulerend. Blauw en violet hebben een korte golflengte, zij zijn koel en kalmerend. Kleur en licht neem je waar via je ogen. Via de pupil en de lens naar de retina achter in je oog. De retina bestaat uit licht sensoren, kokertjes. Ca. 80% wordt doorgegeven aan je brein en je visueel cortex. De overige 20% stimuleert je brein via de hypothalamus. Deze ligt vlak boven de hypofyse, net boven de kruising van de oogzenuw en is onderdeel van het limbisch systeem. Het deel van de hersenen dat te maken heeft met emotie, motivatie, genot en het emotioneel geheugen. Licht en kleur zijn belangrijk voor je, voor je psychische en fysieke gezondheid. Kleuren en licht ervaar je ook via je huid en je aura, je persoonlijke energieveld. Van theorie naar praktijk, hoe breng jij meer kleur en licht in je leven en zie je er elke dag geweldig uit, blakend van gezondheid en energie en in balans met jezelf. Dit doe je door die kleurtinten te dragen die passen bij de kleur van huid, haar en ogen. Elke kleur heeft een scala van kleurtinten, bijv. blauw. Van Navy blauw tot Icy blauw. Elk kleurtint heeft een bepaald kenmerk, bijv. warm of koel. In je gezicht heb je ook kenmerken van warm of koel. Door een kleuranalyse te laten doen, kom je te weten welke kleurtinten perfect passen bij jouw persoonlijke kenmerken. Draag de juiste kleurtinten en je ziet energiek en fantastisch uit. Draag de verkeerde kleurtinten en je komt vermoeid over en oogt ouder. Kleuren roepen emoties op. Het beïnvloedt je gedachten, je emoties en je gedrag. In mijn workshop Mindful Dressing laat ik je zien hoe jij in je werk hiervan gebruik kan maken. Hoe je daarmee een gesprekspartner of een groep toehoorders kan beïnvloeden. Een ander element van Mindful Dressing is duurzaamheid. Hoe bewuster jij je kleding kiest, eigenlijk hoe bewuster je kleding niet koopt, omdat het niet geschikt voor je is, hoe beter voor het milieu. De textiel industrie is de op één na meest vervuilende industrie. Gigantische hoeveelheden water zijn nodig voor één kledingstuk, van het verbouwen van de katoen tot het proces van verven van de stof. Maar liefst ca. 20.000 liter water is nodig voor één spijkerbroek en één T- shirt. Daarom helpt het als je minder kleding koopt, kleding langer draagt en gedragen kleding recyclet. Koop jij “slow-fashion” kleding dan is recyclen vaak niet meer mogelijk.
Heb ik je geïnspireerd? Ben je benieuwd naar jouw kleurtinten? Wil je bijdragen aan minder vervuiling? Wil je er energiek en fantastisch uitzien? Investeer in jezelf en in onze planeet. Ik zie je graag!
Blogs van deze maand.